"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Tabula rasa..

Δυο κεράκια σε μια τούρτα, αγαπημένα πρόσωπα γύρω σου και δίπλα σου, το τραγούδι των γενεθλίων ακούγεται δυνατά κι εσύ σβήνεις τα κεράκια!! Και μαζί τους σβήνεις και μια χρονιά ακόμα. Και υποδέχεσαι μια καινούρια κουβαλώντας όλες όσες πέρασαν.
Και ναι εντάξει, όταν είσαι μικρός η έννοια του χρόνου που περνάει δεν σε απασχολεί και πολύ γιατί "έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου". Και σε ερωτώ: Ποια είναι στη τελική αυτή η ζωή που είναι μπροστά μου και όχι δίπλα μου; Και πότε θα είναι δίπλα μου; Κι αν είναι πίσω μου χωρίς να το έχω καταλάβει;

Οι άνθρωποι κάνουν ορόσημα και σημεία-σταθμούς με τις ηλικίες. 'Οχι όλοι, ευτυχώς, αλλά και να μην τα θες εσύ αυτά τα όρια μπαίνουν από τους γύρω και στο τέλος πιστεύεις ότι είναι δικά σου. Και κουτάκια με το τι πρέπει να έχεις κάνει μέχρι τότε. Επαγγελματική επιτυχία, οικογένεια, παιδιά, γατιά σκυλιά προαιρετικά. Και μπλέκεσαι σε επιθυμίες και πρέπει άλλων και τα δικά σου θέλω χάνονται.
Και χάνεις και τις αυθόρμητες αντιδράσεις σε αυτά που σου συμβαίνουν. Γιατί βιάζεσαι να τα κάνεις όλα μαζί. Μην χάσεις κανένα καρέ από τη σκηνή που έχουν σκηνοθετήσει οι γύρω σου.

Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Είτε το βλέπεις είτε όχι είναι απλά ένα νούμερο και δεν πρέπει να σε απασχολεί τι νούμερο θα είναι αυτό. 'Ετσι κι αλλιώς δεν μπορείς να παρέμβεις στον χρόνο που κυλάει. Σε αυτό που έχεις τον πρώτο και τελευταίο λόγο είναι να κάνεις τον χρόνο να περνάει όμορφα, ουσιαστικά και χωρίς πίεση. Να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, να φροντίζεις τον εαυτό σου με όποιον τρόπο θεωρείς καλύτερο για σένα.

Δώσε ζωή σε σχέδια που έμειναν απλά όνειρα, ζήσε σαν μικρό παιδί και κάνε την κάθε μέρα tabula rasa. Και μην φοβάσαι να κάνεις μουτζούρες γιατί έτσι ίσως να δεις και μια άλλη πλευρά σου που δεν ήξερες ή που φοβόσουν να δεις. Σου τα λέω εσένα αγαπητέ αναγνώστη για να τα ακούσω κι εγώ.. Να τα ακούσουμε όλοι και να μην κοιτάμε την ηλικία που γράφει η ταυτότητα μας αλλά να κοιτάμε την ηλικία που μας δίνει η ψυχή μας..! 


"όσο θα λάμπουνε τα βλέμματά μας θα είμαστε οι δυο μας για πάντα παιδιά
ό,τι κι αν γίνουν τα σώματά μας θα είμαστε οι δυο μας για πάντα παιδιά..!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου