"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

"ό,τι δεν σου αρέσει άλλαξέ το.."

Τι ωραία φράση ε?Τέλεια!!Καταπληκτική!!!Σε γεμίζει αισιοδοξία!!!!Απλά την λες και φουσκώνεις από ευτυχία και χαρά!! cuuuuuuuuuuuuut!!Πάμε πάλι τη σκηνή παιδιά γιατί δεν σας βγαίνει το συναίσθημα που πρέπει να πλασάρουμε..!!!!(σκηνοθέτης μέσα στα νεύρα, ηθοποιοί αγανακτισμένοι με τον τελειομανή-ανικανοποίητο που τους έλαχε..grrrrrrr)
Αν ήταν concept για διαφήμιση θα παρουσίαζε τις δυο όψεις του νομίσματος.Μην ρωτάς για την θετική, εννοείται περιλαμβάνει το τετράδυμο της χαράς, μαμά-μπαμπάς ερωτευμένοι και χαρούμενοι μετά από 100 χρόνια σκλαβιάς και τα παιδιά να παίζουν στον κήπο χαρούμενα, τι γλυκό!!!!
Άι σιχτίρ θα πω!!Αυτές τις βλακείες μας δείχνουν τόσα χρόνια και ξαφνικά σου χαλάνε το όνειρο..Με ρώτησες εμένα κύριος που διαφεντεύεις την αληθινή ζωή αν θέλω να βγω από το όνειρο?Μ' αρέσουν οι διαφημίσεις κι εκεί θέλω να ζω!!!!!οχουυυυυυυυυυυυυυ
Λες κι αν αποφασίσω εγώ να αλλάξω κάτι θα αλλάξει ως δια μαγείας.Φυσικά και θα αλλάξει αν το αποφασίσω αλλά κανένας δεν μου λέει από πριν ότι δεν είναι εντολή στα DOS, την γράφεις, πατάς enter κι εκτελείται..Όοοοοοοοχι.It takes more than that!!!!!
Θέλει θέληση.Και δύναμη.Και προσπάθεια.Και χρόνο.Και πάλη με τον εαυτό σου να ξεφύγεις από την συνήθεια.Και πάλη να πιστέψεις σε κάτι που δεν έχεις δει ακόμα..Πώς το λένε αυτό είπαμε? α ναι!!!Πίστη το λένε.'Αλλη ωραία λέξη..Πάντως παράπονο δεν έχεις, από λεξιλόγιο σκίζει η ελληνική γλώσσα!!
Κανείς όμως δεν λέει το παρασκήνιο..Τι περνάς μέχρι να γίνει αυτή η αλλαγή που επιζητείς τόσο πολύ..Τα βράδια που περνάς βυθισμένος σε σκέψεις δυσοίωνες.Τα βράδια που είσαι με φίλους και λέτε βλακείες κι εσύ νομίζεις ότι στέκεις μόνος, στην μέση του πουθενά και κανένας δεν ακούει το ουρλιαχτό σου..ει!!!είμαι κι εγώ εδώ!!!hellooooooooooooo!!!!!!τίποτα..
α!Ξέχασα μια ακόμη λέξη-ύμνος των απανταχού καλών σαμαρειτών..ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!Όποιος την ανακάλυψε αυτή τη λέξη παρακαλώ ας κάνει τον κόπο να περάσει από το γραφείο μου..Του έχω ετοιμάσει αποζημίωση λόγω απολύσεως..Δεν θέλω να κάνω άλλη υπομονή..Έχω κάνει αρκετή και τώρα θέλω το βραβείο μου που υπήρξα τόσο καλό και ήσυχο κορίτσι και δεν ενόχλησα κανέναν τόσο καιρό..Τι?Δεν έχει βραβείο??ααααααα δεν θα τα πάμε καθόλου καλά!!!!
Δεν είναι ότι κάνω την προσπάθεια για το βραβείο αλλά θέλω κι ένα κίνητρο να συνεχίσω..Κάτι να με κάνει να πιστέψω ότι αξίζει τον κόπο να περιμένω κι άλλο..Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω αλλά χωρίς ούτε μια μικρή ανταμοιβή?Να πεις ότι κάτι καλό έγινε, να χαρώ!!
Η γκρίνια είναι μια άλλη λέξη όχι όμως ωραία..Είναι αυτό που σε πιάνει η μιζέρια για χαζά πράγματα του τύπου σιχαίνομαι το πρωινό ξύπνημα, τύπου "μαμά δεν μου αρέσει αυτό το φαι!!!!!" Όχι, δεν θα σου πω ότι άλλοι δεν έχουν να φάνε οπότε φάε και μη μιλάς εσύ που έχεις..Θα σου πω ότι εκεί που καθόμαστε και γκρινιάζουμε για χαζά πράγματα μαθαίνεις κάτι και λες στον εαυτό σου σκάσε επιτέλους!!!!!!!!σκάσε και κοίτα γύρω σου!!!!!!
Η όμορφη ζωή δεν είναι εξίσωση να της βάλεις τους παράγοντες που θες και να την λύσεις..Κι αν το κάνεις μην νομίζεις ότι είναι x και y και τελείωσες..χα!!!!!Στην έφερα!!!Κατέβασε κάτω ολοκληρώματα και διαφορικούς λογισμούς κι άμα βγάλεις άκρη πες μου κι εμένα(μα που τις έχω βάλει τις ρημάδες τις σημειώσεις η επιμελής φοιτήτρια....????)Δεν φτιάχνει η ζωή ούτε με το να βρεις την δουλειά που γουστάρεις και να βγάζεις τα λεφτά που σου αξίζουν,ούτε αν βρεις την τέλεια σχέση που θα σε ανεβάσει στα ουράνια.Σίγουρα κι αυτά βοηθάνε και μακάρι να τα βρούμε όλοι μας. 
Σκύψε να σου πω ένα μυστικό μην μας ακούσει κανείς...Αν δεν τα βρεις με το μέσα σου άστα να πάνε..δεν πα να χτυπιέσαι ολημερίς με την ατσαλάκωτη μπούκλα και το κονσιλερ που δεν τρέχει άκρη δεν θα βρεις..
Η χαρά και η ομορφιά κρύβεται σε τόσο απλά και καθημερινά πράγματα που είμαστε πολύ απασχολημένοι να παρατηρήσουμε..Η καλοκαιρινή βροχή είναι ευτυχία..Ο χειμωνιάτικος ήλιος είναι ευτυχία..Η θάλασσα στο τέλος του καλοκαιριού είναι απόλαυση.. Η δυνατότητα να ξυπνάμε κάθε μέρα και να τα βλέπουμε όλα αυτά είναι θησαυρός..Το να είσαι γερός και υγιής για να προσπαθείς είναι δώρο που δεν χρειάζεται ούτε να αλλάξεις ούτε να το επιστρέψεις λόγω ελαττώματος..Ταιριάζει σε όλους και δεν έχει κανένα ελάττωμα..
Ό, τι δεν σου αρέσει να το αλλάξεις..Αλλά να θυμάσαι ότι πάντα οι αλλαγές ξεκινάνε από μέσα μας..Take one step at the time..Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι..Το ταξίδι μέχρι εκεί είναι τελικά αυτό που μετράει..Σκέψου τις στάσεις που θα κάνεις κι όλα τα καινούρια που θα δεις μέχρι να φτάσεις..Δες το σαν να έχεις πάει κάπου διακοπές κι ένα απόγευμα ξεκινάς να κάνεις μια βόλτα με την παρέα.Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και πας όπου σε βγάλει..Ανεβαίνεις το βουνό χωρίς να ξέρεις που πας και περνάς τα χωριουδάκια..αααα!!!Μια παιδική χαρά!!!!Σταμάτα να κάνουμε κούνια όπως όταν ήμασταν παιδιά!!Τι χαρά!!!!Και μπαίνουμε πάλι στο αυτοκίνητο με μουσική στη διαπασών και σταματάμε στο επόμενο χωριουδάκι με σήμα κατατεθέν μια εκκλησία πάνω στο βουνό..Κι εκεί σταματάς να πιεις ένα νερό..Και ξεχνιέσαι τόσο πολύ που δεν σε νοιάζουν όλα αυτά που έχεις κανονίσει για μετά..Είσαι τόσο γεμάτος από αυτό το mini ταξίδι στο άγνωστο που σου φτάνει!!!!
Κάπως έτσι είναι όλα τα ταξίδια στο άγνωστο..Αξίζει να κάνεις κούνια για ακόμα μια φορά..Και να φτάσεις ξέπνοος μα γεμάτος και πιο σοφός στον τελικό σου προορισμό.. Μακάρι να τα είχα καταλάβει όλα αυτά χρόνια πριν..Θα γλίτωνα πολύ ταλαιπωρία..Φεύγω τώρα γτ με περιμένουν τα παιδιά στο διπλανό χωριό να κάνουμε κούνια...Ελπίζω να σας βρω κάπου στην μέση της διαδρομής-αλλαγής..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου