"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ταξίδι στη βροχή..

Κι ύστερα ήρθε ο χειμώνας.. Κι άρχισαν οι βροχές..Κι εσύ πρέπει να αρχίσεις να κλείνεις πόρτες, παράθυρα, παντζούρια, ό,τι μπορείς για να προστατευτείς..Πρέπει όμως να αφήσεις και καμιά χαραμάδα ή έστω ένα μικρό παράθυρο από τη μια για να ακούς τη βροχή κι από την άλλη για να παίρνεις αέρα..
Κάπως έτσι δεν είναι και οι σχέσεις; Πότε άνοιξη, πότε καλοκαίρι και πότε γερός χειμώνας..Δεν χρειάζεται να έχει συνεχόμενα βροχές, αρκεί μόνο μία δυνατή να σε ταρακουνήσει και να σε δοκιμάσει.. Να δοκιμάσει την αντοχή σου, την υπομονή σου κυρίως, την θέλησή σου..
Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε βιώσει σχέσεις που με την παραμικρή ψιχάλα τα μαζεύουμε και φεύγουμε; Και πόσες λίγες είναι αυτές οι φορές που ταρακουνιόμαστε αλλά στυλώνουμε τα πόδια και λέμε "δεν πάω πουθενά, ας γίνω μούσκεμα".
Έχει να κάνει με τις επιλογές. Επιλογές που αφορούν την διαχείριση των συναισθημάτων, να μην σε παρασύρουν σε άσχημα μονοπάτια. Επιλογές για το αν θες να προσπαθήσεις να την βγάλεις καθαρή και να δείτε μαζί ξανά την άνοιξη. Επιλογές που έχουν να κάνουν με το να ακούς τον εαυτό σου και τις επιθυμίες του και να μην τις φιμώνεις. Επιλογές που αφορούν στην προστασία σου γιατί την έχεις δώσει αυτή την υπόσχεση στον εαυτό σου και πρέπει να την τηρήσεις. Επιλογές και αποφάσεις που μπορεί να σε πάνε οπουδήποτε.
Κι όταν έχεις περάσει πολλές βροχές είσαι πιο ξεκάθαρος μέσα σου για το τι θες. Και πρέπει να το λες. Έτσι παρασύρεις και τον άλλον να μην φιμώνει τις επιθυμίες του κι έτσι να δείτε σε ποιο σημείο συμπίπτουν οι δρόμοι σας. Θέλει υπομονή φυσικά κι επιμονή. 
Όποιος σου είπε ότι οι σχέσεις είναι εύκολες μάλλον δεν προσπάθησε ποτέ του για να τις κάνει να πετύχουν..Δε ξέρω καμιά μυστική συνταγή να σου πω..Ούτε κανείς σου εγγυάται ότι θα θες πάντα με την ίδια υπομονή να συνεχίσεις.. Σημασία έχει να θέλεις. Άμα θέλεις θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις.. Γιατί είναι δύσκολο να ακούς εσένα και να μην σε χάσεις μέσα στη βροχή.. Και να ακούς και τον άλλον συνοδοιπόρο γιατί πώς να το κάνουμε, τον νοιάζεσαι κι είστε παρεάκι στη φουρτούνα..

Μα για κοίτα..Νομίζω ότι βλέπω το ουρανιο τόξο ξανά..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου