"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πάει ο παλιός ο χρόνος..

Ας γιορτάσουμε παιδιά; Τι είναι άραγε αυτό που μας πιάνει κάθε χρόνο να διώξουμε μια χρονιά κι ότι αυτή μας έφερε ή δεν μας έφερε; έχεις κάνει συμφωνία με τον Άγιο Βασίλη για κάτι και μας το κρύβεις;
Και κάθε χρόνο το ίδιο σενάριο..Όλοι γυρίζουν στα πάτρια εδάφη, μέρες που είναι, φοράνε τα καλά τους την παραμονή ανάμεσα σε γέλια και χαρές..λάθος, αυτό είναι από διαφήμιση!!!Συνήθως επικρατεί μια γκρίνια αυτές τις μέρες σε κάθε ελληνική οικογένεια που σέβεται τις παραδόσεις!!!Διότι έχει άλλη αίγλη ο τσακωμός με φόντο τα μελομακάρονα..Anyway.. Κι αφού έχουν ετοιμαστεί όλοι ανοίγουν την τηλεόραση για να ρυθμίσουν σωστά τα ρολόγια τους και όλοι χαρούμενοι αναφωνούν..3..2..1.. Πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά!!! Και δώστου χαιρετούρες και φιλιά και κλασικές ευχές τύπου "άντε και του χρόνου διπλή!"(στα κιλά;εύκολο!) "άντε με το καλό το πτυχίο!!"(ξέρετε μαμά μπαμπά χρωστάω όοοολα τα μαθήματα του πτυχίου), "καλή επιτυχία στις πανελλήνιες!"(ανατρίχιασα και μόνο στην ανάμνηση..) και διάφορες άλλες πρωτότυπες ευχές..Κι ενώ έχεις μπουκωθεί φαγητό,ποτό, γλυκό προσπαθώντας να προλάβεις τη παρέα για να πάτε να δείτε τι εστί στριμωξίδι, ο πατέρας μουρμουράει κάτι ακατάληπτα τύπου σπίτι δεν έχει να γιορτάσει και διάφορα άλλα ευχάριστα..Και διαπιστώνεις ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά..Δηλαδή εγώ τώρα γιατί πρέπει να χαρώ που άλλαξε ο χρόνος;Και τι έγινε στη τελική; Τίποτα..Niente..Nada καλέ μου!Αύριο θα ξυπνήσουμε και θα μας απασχολούν τα ίδια ακριβώς πράγματα..Είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα. Θα ήταν τόσο ρομαντικό να άλλαζαν όλα επειδή άλλαξε η χρονιά..Κι όσο για τις αποφάσεις που κάνεις για τη νέα χρονιά;Πιο ψεύτικο από αυτό δεν υπάρχει!! Είναι σαν την δίαιτα που ξεκινάς από Δευτέρα..Μόνο που δεν έχεις διευκρινίσει ποια Δευτέρα θα είναι αυτή..
Ναι καλά το κατάλαβες...Δεν μου αρέσει αυτό το πρέπει-να-νιώσω-χαρά..Δεν μου αρέσει όλη αυτή η νοοτροπία που συνοδεύει αυτή τη γιορτή..Μου αρέσει να ακούω τα κάλαντα από τα παιδάκια γιατί μου έχει λείψει πολύ..Μου αρέσει να πιστεύω στον Άγιο Βασίλη γιατί τα παραμύθια είναι ακόμη ωραία και σε κάνουν να γίνεσαι για λίγο και πάλι παιδί..Μου αρέσει να ανυπομονώ να κόψουμε τη βασιλόπιτα για να δω αν κέρδισα το φλουρί(πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που το κέρδισα..) Μου αρέσει που το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αφού κοιμηθούν όλοι, κάθομαι και χαζεύω τα φωτάκια που στολίζουν τα σπίτια της γειτονιάς..
Δεν χρειάζεται να καταστρώνουμε σχέδια για το πώς θα περάσουμε καλύτερα αυτή τη χρονιά που έρχεται..Δεν ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο..Χρειάζεται όμως να έχουμε τη διάθεση να αποφασίσουμε να μην αφήσουμε να πάει χαμένη ούτε μια μέρα από τη χρονιά που έρχεται!
Ξέρεις τι λένε για τη βραδιά που αλλάζει ο χρόνος..Όπως σε βρει ο χρόνος έτσι θα είσαι όλη τη χρονιά..όχι, τα κόκκινα εσώρουχα δεν βοηθάνε..Προσωπικά, θα φροντίσω να με βρει ο νέος χρόνος στο σημείο που έχουμε δώσει ραντεβού..Χαράς κι Αισιοδοξίας γωνία..Που ξέρεις..Μπορεί φέτος να πιάσει το κόλπο με τις μικρές προσδοκίες..

Καλή χρονιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου