"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

desire..effort..patience..joy..

Δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησες πολύ για κάτι..Δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που θέλησες πάρα πολύ κάτι ώστε να προσπαθήσεις πολύ για να το αποκτήσεις..Θυμάσαι όμως πόση υπομονή χρειάζεται για να το πετύχεις αυτό το κάτι..Η θέληση και η προσπάθεια που λες δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με την υπομονή..Είναι που η υπομονή είναι μεγάλη και σοφή και σου δίνει γνώση που ναι μεν την θες και την επιζητάς αλλά όχι και να ασπρίσεις για να την αποκτήσεις!!!!
Το γοργόν και χάριν έχει?? Ή όποιος βιάζεται σκοντάφτει? Και που ξέρεις στη τελική πόσος χρόνος απομένει? Και γιατί να υπάρχει χρονικό deadline? Εσύ δεν καθορίζεις κάθε φορά τους κανόνες του παιχνιδιού? Κι άμα χάσεις δεν έγινε και τίποτα. Προχωράμε στο επόμενο μάθημα και θα κάνουμε αργότερα επανάληψη! 
Ότι είναι να 'ρθει θε να 'ρθει αλλιώς ας προσπεράσει!!!Το πρόβλημα είναι να σε έχει προσπεράσει κι εσύ ακόμη να το ψάχνεις..σκούρα τα πράγματα τότε..έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να δεις την προσπέραση μπας και την προλάβεις στη γωνία.!Γιατί δεν μπορεί, θα έχεις δει το Flash να αναβοσβήνει πεισματικά, θα έχεις καταλάβει την πρόθεση να σε προσπεράσει. Άσε που εσύ έχεις τη μουσική στη διαπασών και διώχνεις τα δαιμόνια με μια παράφωνη άρια και δεν βλέπεις αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια σου!
Η θέληση και η προσπάθεια που λες έχουν πιαστεί χεράκι-χεράκι, τύπου ζευγαράκι, και προχωρούν σε ένα εύθυμο κλίμα..Είναι που είχαν τσακωθεί αλλά τώρα τα ξαναβρήκαν..Εντάξει, κανένα καβγαδάκι υπάρχει, έτσι για να σπάει η μονοτονία, αλλά κατά βάθος δεν μπορεί η μία χωρίς την άλλη..Κι αν τις δεις αγκαλιασμένες να χαρείς..Σημαίνει ότι στην επόμενη γωνία δεν θα χρειαστεί να τρέξεις εσύ για να προλάβεις, θα σε έχει προλάβει ήδη η χαρά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου