"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

people all around..but I don't hear a sound..

Μπερδεμένη; Στενοχωρημένη; Θυμωμένη; έτοιμη να ξεσπάσω; Ναι σε όλα!! Δυστυχώς ναι σε όλα.. Δε ξέρω τι γίνεται..Είναι αυτό που ξαφνικά νιώθεις ότι κάτι έχει αλλάξει σε σχέση με τους γύρω σου αλλά δεν μπορείς να εντοπίσεις τι ακριβώς συμβαίνει. Που νομίζεις ότι όλα είναι του μυαλού σου λόγω ανάδρομου Ερμή αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι κάτι έχει αλλάξει.. Οι άνθρωποι παύουν να σε κοιτάνε στα μάτια, λέτε μόνο τα τυπικά, έχεις χάσει την επαφή που είχες παλιότερα και λες το ζω ή θέλω να το παίξω drama queen; κι όμως το ζεις..απαντήσεις δεν παίρνεις με ευκολία, μόνο μισόλογα που σου επιβεβαιώνουν αυτό που νιώθεις..και περιμένεις..δεν ξέρεις τι ακριβώς, αλλά η ψυχολογία έχει πιάσει πάτωμα και δεν λέει να το αποχωριστεί..
Ξαφνικά δεν έχει σημασία τι νιώθεις, αν είσαι καλά ή δεν είσαι..που θες να βγεις μια βόλτα κι ενώ έχεις ξέχωρα τις αγαπημένες σου επαφές στο υπερσύγχρονο κινητό σου διαπιστώνεις ότι δεν πρόκειται να καταλάβει κανένας αυτό που νιώθεις..ή και να το καταλάβει δεν θα δώσει πολλή σημασία.. και να γκρινιάξεις, και να θυμώσεις δεν θα δώσουν σημασία..γιατί η εύκολη λύση είναι να σκεφτούν ότι μπορώ να λέω ότι θέλω και μετά να περιμένω από τον άλλον να το δει επιδερμικά, να μην τον αγγίξει και ότι θα του περάσει καλέ, μη σκας!
και κάπου εκεί αρχίζεις να γλυκοκοιτάς ότι έχει φτιαχτεί από γυαλί και θες να το απαλλάξεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του..γιατί κάπως πρέπει να ξεσπάσεις κι εσύ..γιατί κουράστηκες να το παίζεις ψύχραιμη και κυρία, πρέπει κι οι άλλοι να αναλογιστούν επιτέλους την ευθύνη των πράξεων τους αλλά και των λεγομένων τους.. γιατί πρέπει να αποδεχτούν αυτά που σε ευχαριστούν και να μην γκρινιάζουν χωρίς λόγο..γιατί δεν μπορείς να είσαι πάντα διαθέσιμος για αυτούς, έχεις κι εσύ τη ζωή σου..μια ζωή που μπορεί να έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την άνεση του χρόνου αλλά είναι δική σου απόφαση τι γουστάρεις να κάνεις σ' αυτόν τον ελεύθερο χρόνο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου