"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

φοβάμαι..

Φοβάμαι..ΦΟΒΑΜΑΙ πώς αλλιώς να στο πω; με τι λόγια να στο περιγράψω αυτό το συναίσθημα; με τι εικόνες; το ανατριχιαστικό είναι την ώρα που ανακαλύπτεις την δύναμη και την έκταση αυτού του συναισθήματος..μη κοιτάς που το παίζω άνετη και με αυτοπεποίθηση..όλα σε λογικά πλαίσια..όταν πέφτω να κοιμηθώ έρχονται όλες οι σκέψεις μαζεμένες..κι αν εκείνο, κι αν το άλλο; φτιάχνεις σενάρια μέχρι το πρωί..και την επόμενη μέρα θα πεις τα λάθος λόγια, στο λάθος άνθρωπο γιατί δεν τολμάς να του πεις μια και μόνο λέξη..φοβάμαι..
Ξέρω τι θα μου πεις..Δεν είναι δίκαιο να τους βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι να βράζουν..κι έχεις απόλυτο δίκιο..αλλά δεν το ξέρω αυτό το καινούριο να το διαχειρίζομαι..έχω ξεχάσει πώς είναι..πρέπει να μου δείξεις εσύ από την αρχή, σιγά σιγά και με υπομονή στα λάθη..δεν θέλω να τα κάνω αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα τα αποφύγω..
πόσο σου τρώει τη ψυχή ο φόβος..δεν σ΄αφήνει να ανασάνεις και φυσικά δεν υπάρχει χώρος για λογικές σκέψεις..όχι!!!θα σκεφτείς το χειρότερο σενάριο, θα πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι η πραγματικότητα και μετά θα βάλεις και τις φωνές για την αδικία που σε κατατρέχει σε όλη σου τη ζωή..
χαλάρωσε..καιρός να σταματήσεις να υπερβάλλεις..κι αν θες να είναι όλα καλά καλύτερα δες μια ταινία..γιατί αν περιμένεις να ζήσεις υπογράφοντας συμβόλαια ευτυχίας με αντίστοιχες ρήτρες στους συνεταίρους για την απόλυτη επιτυχία του πειράματος λυπάμαι αλλά αυτό δεν θα είναι ζωή..
κι επιτέλους αυτόν τον τοίχο που έχεις υψώσει χαμήλωσέ τον..μπορεί κάποιος να θέλει να δει μέσα τι γίνεται και να μην τον αφήνεις και στο τέλος να φύγει..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου