"..επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι.."
Οδυσσέας Ελύτης

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Του ρολογιού οι δείκτες..

Στην επαρχία θαρρείς και τα ρολόγια σταματάνε..Λες και οι δείκτες πάνε επίτηδες αργά μπας και προσαρμοστείς..Αμ δε!! Στην Αθήνα έτσι και ξυπνήσεις στις 11, (είναι σύνηθες πια λόγω ανεργίας, απορώ που απορείς) λες έχασα τη μέρα!!! Και πιθανότατα έτσι είναι. Διότι αν θέλεις να πάρεις γεύση από διάφορες υπηρεσίες έχεις προνοήσει να πιάσεις σειρά μαζί με τις γιαγιάδες από τις 6 για να πάρεις νωρίς νούμερο. Το καφεδάκι είναι προαιρετικό, το κουλουράκι δε αναγκαίο.
Και γυρνάς στα πάτρια και αναρωτιέσαι αν έβαλες λάθος ώρα ξυπνητήρι..Διότι αφενός όλα είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους, τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ, αφετέρου η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη και με συνοδεία παξιμαδιού και χαμόγελου.
Κοίτα, προφανώς και το ΙΚΑ εδώ δεν εξυπηρετεί 4.000 άτομα κάθε μέρα αλλά πολύ λιγότερα αλλά και πάλι οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Και δεν μπορείς να συνηθίσεις!!! Εδώ θα ξυπνήσεις στις 11, θα κάνεις τις δουλειές σου και προλαβαίνεις να κάτσεις και στην πλατεία να πιεις ένα καφέ με τον γνωστό που συνάντησες τυχαία..
Για να είμαι ειλικρινής μου είχε λείψει να περπατάω στο δρόμο και να λέω καλημέρα.. Στην κακούργα και πλανεύτρα πρωτεύουσα καλημέρα λες σχεδόν μόνο με τους γείτονες.. Κι έπειτα ο μεσημεριανός ύπνος..Τι είναι αυτό βρε αδέρφια??Το είχα ξεχάσει..Δίωρο ημερησίως για να βγει η μέρα..Το μεσημέρι η πόλη ερημώνει..Ο κόσμος δεν τρώει έξω αλλά σπίτι του, μαγειρεμένο φαγητό..Όαση! Αυτό το λίγο ντε που θα φάει γιατί η κρίση έχει βαρέσει υπερωρίες κι εδώ..
Καλά, το ότι πάω σχεδόν παντού με τα πόδια το εκτιμώ κάθε φορά που έρχομαι. Εδώ με το αυτοκίνητο σε μισή ώρα αλλάζεις νομό όχι απλά περιοχή!
Όσοι ζουν εδώ γκρινιάζουν για την έλλειψη επιλογών. Όσοι ζούμε στην Αθήνα γκρινιάζουμε για τις μεγάλες αποστάσεις και την μέρα που δεν μας φτάνει. Τα προβλήματα είναι κοινά, μην γελιέσαι ότι εδώ είναι ρόδινα..Απλά οι επιπτώσεις έφτασαν λιγάκι καθυστερημένα. Έφτασαν όμως..
Τι σε ζαλίζω και σένα θα μου πεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου